Briose aperitiv cu paste fainoase

de Merisor in Aperitive / Garnituri, 23 Iun 2015 | 9302 vizualizari

 

Cred ca v-am mai spus ca imi plac tare mult aperitivele sub forma de briose.
Sunt tare bune si de efect in orice combinatie!

 

INGREDIENTE

  • 200 gr paste – cochilii
  • 1 l apa
  • ½ lingurita sare
  • 200 gr sunculita taraneasca
  • 3 oua
  • 3 linguri smantana
  • 1 lingura pesmet
  • 150 gr cascaval Delaco
  • 1 morcov
  • 1 ardei rosu
  • 2 fire ceapa verde
  • 1 fir usturoi verde
  • 250 gr ciuperci conservate
  • Sare
  • Piper
  • Boia de ardei dulce
  • Cimbru
Portii: 14
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose aperitiv cu paste fainoase:

Preparam intai pastele.

Punem apa la fiert si adaugam ½ lingurita sare.

Cand apa atinge punctul de fierbere, adaugam pastele si le lasam sa fiarba 15 minute pana sunt bine preparate.

Scurgem pastele de apa in care au fiert si le trecem prin jet de apa rece.

Preparam si restul ingredientelor.

Curatam legumele si le tocam marunt, apoi le punem la calit in uleiul incins.

Adaugam si sunculita taiata cuburi si presaram condimente si putina sare.

Cand legumele sut bine patrunse, le ridicam de pe foc si le adaugam in sita, peste paste.

Le lasam sa se scurga de ulei si sa se raceasca, amestecandu-le printre paste.

Amestecam cele trei oua cu smantana si pesmetul si adaugam peste ele, amestecul de ingrediente din sita.

Omogenizam bine amestecul rezultat si umplem cu el formele de briose, pe care le asezam intr-o tava.

Dam tava la cuptor pentru 25-30 de minute la 180 de grade, iar cu 5 minute inainte de expirarea timpului, presaram peste briose, cascavalul ras si cateva frunze de patrunjel.

Sunt tare de efect si foarte gustoase, le recomand cu drag!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose aperitiv cu paste fainoase" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

ieri la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

ieri la 11:25

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv chiftelute din carne de porc